Samenwerking aan ArenaPoort West

De gemeente Amsterdam en de Duitse KanAm Grund Group hebben de Afsprakenbrief ondertekend voor de ontwikkeling van een hoogwaardig mixed-use project in Amsterdam ArenaPoort West, onderdeel van de groeicorridor Zuidoost.

De ontwikkeling behelst in totaal zo’n 250 woningen met een co-living concept, een openbare, groene binnentuin en ongeveer 40.000 m² kantoorruimte, verdeeld over twee bouwvolumes. In de plint van dit vooruitstrevende gebouw zijn verschillende commerciële ruimtes en diverse eet- en drinkgelegenheden voorzien. Deze toevoegingen optimaliseren niet alleen het voorzieningenaanbod voor de toekomstige gebruikers van het project, maar zijn ook bedoeld voor de bezoekers van ArenAPoort West.

Met deze ontwikkeling wordt naast de dringende vraag naar woonruimte, tevens ingespeeld op de toenemende vraag van kantoorgebruikers op zoek naar hoogstaande kwaliteit, comfort en duurzaamheid, die eerder nog niet op dit niveau beschikbaar was in Amsterdam Zuidoost. MVSA en Space&Matter waren gezamenlijk verantwoordelijk voor het schetsontwerp van respectievelijk de kantoren en de woningen.

Nathan Smith, hoofd Development Management Europe bij KanAm Grund Group, kijkt met  plezier terug op een constructieve samenwerking met de gemeente Amsterdam gedurende de afgelopen twee jaar, die vakkundig werd begeleid door het team van CBRE Development Management. ‘De ondertekening van deze Afsprakenbrief weerspiegelt onze gezamenlijke ambities voor dit deel van Amsterdam waar zich al grote, gerenommeerde bedrijven hebben gevestigd.’ Its Bakker, senior director CBRE Development Management onderschrijft dit. ‘CBRE Development Management streeft ernaar aangename plekken te creëren waarin wonen, werken en recreëren worden gecombineerd, met veel ruimte voor de natuur. We zijn dan ook enthousiast over deze ontwikkeling en de samenwerking met KanAm Grund Group en de gemeente. Wij zetten ons gezamelijk in om ArenAPoort te ontwikkelen tot een dynamisch stadscentrum voor onze toekomstige gebruikers in Amsterdam Zuidoost.’