Nieuwe managers voor CBRE Dutch Residential Fund

Pleun Bertrams en Lieske van Pelt zijn in dienst getreden als asset manager voor het CBRE Dutch Residential Fund, onderdeel van CBRE Global Investors.

Pleun Bertrams en Lieske van Pelt zijn in dienst getreden als asset manager voor het CBRE Dutch Residential Fund, onderdeel van CBRE Global Investors.

Bianca Hollander is benoemd tot transactions manager, eerder was zij asset manager voor het fonds.
De nieuwe asset managers Pleun Betrams en Lieske van Pelt zijn ieder verantwoordelijk voor een aantal deelportefeuilles binnen het fonds.

Bertrams was tot voor kort werkzaam bij Prorail als asset manager gronden. In zijn nieuwe rol binnen het CBRE Dutch Residentail Fund stuurt hij de teams van de regio’s Den Haag en Utrecht aan. Van Pelt was hiervoor werkzaam als management trainee bij CBRE Global Investors, zij richt zich als asset manager op Groot Amsterdam, Noord- en Oost-Nederland.

Vanaf heden richt Bianca Hollander zich, samen met Alexander Tiel, op het aankopen van kwalitatief hoogwaardige huurwoningcomplexen in lijn met de strategie van het fonds. Hollander focust zich op de regio’s Utrecht en Den Haag, Tiel richt zich op Amsterdam en Rotterdam.

Deze uitbreiding en functiewisseling zijn het gevolg van de acquisities die CBRE Global Investors, namens het CBRE Dutch Residential Fund heeft gedaan. Om de langdurig goede performance van het fonds te waarborgen, wordt de operationele portefeuille actief gemanaged en wordt intensief ingezet op de aankoop van nieuwbouwprojecten in het middel dure huursegment in de Randstad. Voorbeeld hiervan is de acquisitie van ‘Rhapsody in West’, een wooncomplex bestaande uit 250 appartementen verdeeld over vijf gebouwen in de wijk Nieuw West te Amsterdam. Een ander voorbeeld is Cool Tower, een wooncomplex in Rotterdam Centrum met 180 appartementen over 34 woonlagen.

Paul Oremus, Fund Manager van het CBRE Dutch Residentail Fund: ´Er is momenteel grote (internationale) interesse in het woningfonds met een sterke inflow als gevolg. Hieruit volgt een te verwachte aankooptarget van € 250 mln voor dit jaar. Door deze groei kunnen we de uitbreiding goed gebruiken.'

Lees ook het interview met Paul Oremus, dat vrijdag in PropertyNL magazine verschijnt.