PROVADA Bovemij koopt 35 woningen op Enka te Ede

Schadeverzekeringmaatschappij Bovemij en Wonen op Enka cv hebben een koopovereenkomst gesloten voor 35 nieuw te bouwen woningen op Enka te Ede.

Schadeverzekeringmaatschappij Bovemij en Wonen op Enka cv hebben een koopovereenkomst gesloten voor 35 nieuw te bouwen woningen op Enka te Ede.

Het betreft 35 eengezinswoningen gelegen in het Carré, deelplan F1-2. Bovemij zal de woningen gaan verhuren in de vrije sector. Woensdag tekenden de partijen op de vastgoedbeurs Provada de koopovereenkomst.

Met de bouw van de woningen wordt voor de zomer gestart en naar verwachting zullen de woningen in het tweede kwartaal van 2016 worden opgeleverd. De woningen hebben een oppervlakte variërend van 115–120 m² gbo en zullen turn-key worden opgeleverd. De woningen zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners. De bouw is in handen van Dura Vermeer Bouw Midden West. Wonen op Enka cv is een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Het Carré is het centraal gelegen gebied op Enka, waar diverse rijksmonumenten worden getransformeerd naar nieuwe functies. Een deel van de woningen van Bovemij gaat deel uitmaken van de omzoming van de historische contour van het Carré.

Op Enka
Enka in Ede is een moderne tuinwijk in ontwikkeling met een mix van wonen, werken en recreëren. Het gebied, aan de rand van het centrum, gelegen direct aan de Veluwe, heeft een zichtbaar rijke historie met prachtige monumentale panden, die in het plan een nieuwe invulling krijgen. Het totale plan bestaat uit circa 1300 woningen en tal van overige voorzieningen. Inmiddels zijn ruim 300 woningen opgeleverd of in aanbouw. Enka is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer; het Intercitystation Ede-Wageningen ligt in de directe nabijheid.