Bouw loftwoningen op Enka-terrein Ede van start

Wonen op Enka cv is gestart met de renovatie en verbouw van de monumentale Bitterzoutloods naar 15 loftwoningen Op Enka in Ede.

Wonen op Enka cv is gestart met de renovatie en verbouw van de monumentale Bitterzoutloods naar 15 loftwoningen Op Enka in Ede.

Op Enka bestaat in totaal uit circa 1300 woningen en een commercieel programma van circa 30.000 m². Inmiddels zijn circa 360 woningen opgeleverd of in aanbouw.

Wonen op Enka cv is een samenwerkingsverband van AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Bitterzoutloods
In de Bitterzoutloods worden 15 individuele lofts gerealiseerd, met respect voor het gebouw en behoud van de kenmerkende, historische details. Het ontwerp van de woningen komt van architect Joep van der Veen van Bokkers van der Veen Architecten. De restauratie is in handen van de firma Schakel & Schrale. Na de restauratie van het gebouw volgt de afbouw van de woning door het maken van een nieuwe woning in de monumentale schil.

De woningen zijn 5,30 m breed, 15 m diep en hebben een woonoppervlakte van 127–148 m². De tussenwoningen hebben alle een perron aan de voorgevel en/of achtergevel, dat toegang biedt tot de tuin. Deze perrons met een karakteristieke overkapping worden in ere hersteld. Kopers konden hun persoonlijke voorkeuren met de architect uitwerken. De prijzen van de woningen waren vanaf € 269.900 v.o.n.