Woningportefeuille Westplan levert rendement van 3,7%

Het direct rendement over 2014 van de in totaal 5404 huurwoningen van Westplan kwam uit op 3,7% per jaar, 5,7% inclusief aflossing.

Het direct rendement over 2014 van de in totaal 5404 huurwoningen van Westplan kwam uit op 3,7% per jaar, 5,7% inclusief aflossing.

Voor 2015 verwachten de in Amerikaanse huurwoningen gespecialiseerde beleggerj 5,6% aan direct rendement uit te kunnen keren. Dit komt neer op 7,8% inclusief aflossing.
De gemiddelde bezetting van de woningportefeuille was vorig jaar bijna 94%. De bruto huren zijn gestegen met 3,9% en het netto operationeel inkomen ging omhoog met 4,3%.

Taco Ulrich, directeur van Westplan Investors: 'Dit jaar wordt niet alleen een mooi exploitatiejaar, maar ook een jaar van verkopen en bouwen. Een aantal oudere complexen én een locatie die buiten ons kerngebied valt, worden afgestoten. Hierdoor maken we een kwalitatieve slag binnen onze portefeuille.'

De huurmarkt in de VS ontwikkelt zich volgens Ulrich uitstekend, zowel qua huurprijzen als waarde. 'Het bouwen van nieuwe complexen wordt een grotere uitdaging door de gestegen grond- en bouwkosten. Door zelf te ontwikkelen zijn we in staat mooie locaties geschikt te maken voor nieuwe huurwoningen. Westplan Bellevue in Nashville, Tennessee (322 woningen) is daar een goed veerbeeld van.'

Mariner Grove
Eind maart start Westplan met Mariner Grove, een investering van 320 huurwoningen in de havenstad Savannah (Georgia). Deze nieuwe locatie ligt bij Old Fort Jackson, op korte afstand van het historische centrum van Savannah. Voor dit project werkt Westplan samen met ontwikkelaar Brand Properties. Eerder deden de twee bedrijven zaken met de projecten 'Aspire at the Ballpark' en 'Highlands at Sugarloaf'.