ASR verkoopt winkelcentrum Hendrik-Ido-Ambacht voor € 14,3 mln

ASR Vastgoed Ontwikkeling verkoopt Winkelcentrum HoogAmbacht te Hendrik-Ido-Ambacht aan Vivesta Winkelfonds. De koopsom is volgens het Kadaster € 14,3 mln.

ASR Vastgoed Ontwikkeling verkoopt Winkelcentrum HoogAmbacht te Hendrik-Ido-Ambacht aan Vivesta Winkelfonds. De koopsom is volgens het Kadaster € 14,3 mln.

Het verkochte bestaat uit circa 7500 m² bvo winkelruimte aan de Laan van Welhorst in Volgerlanden en een parkeergarage met circa 330 plaatsen. De levering vond plaats op 15 mei.

In 2007 was het aanvankelijk Vastned Retail die een voorlopige koopovereenkomst sloot met Fortis Vastgoed Ontwikkeling, thans ASR Vastgoed Ontwikkeling. Het winkelcentrum moest toen nog gebouwd worden. Deze verkoop is nooit doorgegaan en na de oplevering in 2010 hield ASR HoogAmbacht zelf in bezit. Bij het centrum zijn ook 147 appartementen gerealiseerd. De bouwsom van het gehele project (woningen, winkels en parkeergarage) bedroeg € 30,6 mln (excl. btw en honorarium).

Het winkelcentrum ligt centraal in de wijk De Volgerlanden, een nieuwbouwwijk met uiteindelijk 11.000 inwoners. ASR Vastgoed Ontwikkeling heeft een aantal jaren zelf de exploitatie gedaan. De bezettingsgraad in het winkelcentrum is de laatste jaren fors gestegen en ook de woningbouw in de wijk trekt volgens de ontwikkelaar momenteel weer snel aan.

Naast landelijke ketens zoals Dirk van den Broek, Plus, Zeeman, Kruidvat, Blokker, Verhage en Primera zijn er ook lokale ondernemers actief: Goldman Optiek, Bakkerij van der Spoel, Kapsalon Van Pelt, kappersformule Knip en Color, IJssalon Sophia en Body Lookz. Feju Delicatessen opent een winkel in juni en op korte termijn worden nog een aantal nieuwe winkels geopend.

Vivesta Winkelfonds is onderdeel van Vivesta Groep uit Ede. Lenferink Groep uit Zwolle is een van de partners in Vivesta Winkelfonds. De aankoop van Winkelcentrum HoogAmbacht past in de beleggingsstrategie van Vivesta Groep om de komende jaren verder uit te breiden in met name retail en woningen.