Timpaan wint selectie gebiedsontwikkeling Weideveld te Bodegraven

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout geselecteerd als gebiedsontwikkelaar voor circa 250 woningen in 4 woonvelden in Weideveld te Bodegraven.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout geselecteerd als gebiedsontwikkelaar voor circa 250 woningen in 4 woonvelden in Weideveld te Bodegraven.

Timpaan zal het gebied collegiaal ontwikkelen met projectontwikkelaar Synchroon uit Zoetermeer en De Raad Bouw uit Katwijk, die een aantal andere woonvelden ontwikkelen in Weideveld. Daarnaast heeft de gemeente in het gebied ook een aantal collectief particulier opdrachtgever (CPO) projecten gefaciliteerd.

De gemeente is in samenwerking met Bureau Middelkoop in februari van dit jaar gestart met een marktconsultatie om te komen tot een selectie voor een gebiedsontwikkelaar en initiatieven voor deelplannen binnen het gebied. Het college heeft nu Timpaan uitgenodigd om te komen tot nadere afspraken voor wat betreft de Gebiedsontwikkeling van de woonvelden 4, 5, 7 en 8 in Weideveld. Aalberts Bouw, BAM Woningbouw zuidwest en Bolton Bouw zijn uitgenodigd om te komen tot vervolgafspraken over een mogelijk uit te werken deelinvulling.

Syntrus Achmea
Timpaan is bijgestaan door ruimtelijk adviesbureau Interegion uit Rijpwetering en stedenbouwkundig bureau Lap Landscape & Urban Design uit Rotterdam. Onderdeel van de selectie van Timpaan zijn de gemaakte exclusieve afspraken met Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De belegger onderzoekt de mogelijkheden om 50 bouwrijpe kavels af te nemen voor de ontwikkeling van eengezinswoningen in de middenhuur, een categorie woningen waar in Bodegraven zeer veel behoefte aan is. ABC Capital adviseert Timpaan hierin.

Start in voorjaar 2016
Partijen streven ernaar om in september een nieuw definitief stedenbouwkundig plan te kunnen presenteren en gelijktijdig wordt begonnen aan het wijzigen van het huidige bestemmingsplan waardoor in het voorjaar van 2016 de eerste ontwikkelingen gestart kunnen worden. Bovendien onderzoeken gemeente en Timpaan de mogelijkheden om binnen het huidige bestemmingsplan ook al te komen tot nieuwe ontwikkelingen.

120 woningen al gerealiseerd
In woonvelden 1 en 2 zijn door ontwikkelaar Synchroon tot nu toe 120 woningen en appartementen gerealiseerd. Mozaïek Wonen is hier de eigenaar van alle huurwoningen. Begin 2015 worden er nog eens 20 woningen opgeleverd en er zijn nog een aantal vrije kavels in de verkoop.