Nieuwe lening voor Designer Outlet Roermond

TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) heeft bij Deutsche Hypo een nieuwe lening van € 122 mln afgesloten voor Designer Outlet Roermond.

TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) heeft bij Deutsche Hypo een nieuwe lening van € 122 mln afgesloten voor Designer Outlet Roermond.

TH Real Estate is een vorig jaar opgerichte joint venture van een Amerikaanse institutionele belegger (TIAA: Teachers Insurance and Annuity Association of America) en de Britse investment manager Henderson Global Investors. De eerste fase van de outlet in Roermond (geopend in 2001) maakt deel uit van de European Outlet Mall Fund, dat in 2004 werd geïnitieerd door Henderson. Toen werd ook fase 1 van Designer Outlet Roermond (18.970 m² en 80 winkels) verworven. Het winkelcentrum omvat in totaal 150 winkels (35.000 m²). Het wordt verder uitgebreid tot 45.000 m² (200 winkels). De andere investeerder in het koopjescentrum is Simon Property Group (SPG), die in 2013 ook een joint venture aanging met McArthurGlen Group om te investeren in Europese designer outlets. SPG investeerde € 435 mln in zes DOC's en werd ook voor 50% eigenaar van de outletspecialist zelf.

Behalve Roermond fase 1 behoren nog acht andere outlet centers van McArthurGlen tot het European Outlet Mall Fund van TH Real Estate, dat € 2,14 mrd waard is. McArthurGlen heeft in totaal 20 outlet centra in Europa onder haar hoede.

De nieuwe lening voor Designer Oultet Roermond fase 1 heeft een looptijd van 5 jaar. Voor het European Outlet Mall Fund is het afgelopen jaar voor in totaal € 380 mln geherfinancierd. Deutsche Hypo heeft ook andere financieringen verstrekt aan TH Real Estate in Groot-Brittannië.

TH Real Estate heeft een vastgoedportefeuille ter waarde van in totaal € 25,2 mrd, met retail, kantoren en logistiek vastgoed. Het bedrijf is voor 60% in handen van TIAA en voor 40% van Henderson.