V&D: meer beleggers willen naar rechter, ook kort geding Roermond

Ook over de V&D in Roermond wordt een kort geding gevoerd. De huursom is niet betaald en daarom wil de eigenaar tot ontruiming overgaan. Meer partijen dreigen met juridische stappen. Dinsdagavond komen pandeigenaren, Sun en V&D tezamen om over de ontstane situatie te praten.

"Ook over de V&D in Roermond wordt een kort geding gevoerd. De huursom is niet betaald en daarom wil de eigenaar tot ontruiming overgaan. Meer partijen dreigen met juridische stappen. Dinsdagavond komen pandeigenaren, Sun en V&D tezamen om over de ontstane situatie te praten.

Eerder werd al bekend dat ook IEF Capital een kort geding heeft aangespannen tegen V&D ten aanzien van een aantal vestigingen. Ook hier is de huursom niet overgemaakt en wil IEF overgaan tot ontruiming.

Namens de eigenaar van het V&D-pand in Roermond, een particuliere belegger, treedt naar verluidt Boekel de Neree op. Meester Albert Flessenman zou zaakbehartiger zijn.

Boekel de Neree laat weten vier eigenaren die samen meer dan 10 panden waarvan V&D huurt te vertegenwoordigen. Ook deze partijen zouden juridische stappen willen ondernemen.

Volgens het Financieele Dagblad heeft ook Elizen Vastgoed, eigenaar van de panden in Apeldoorn en Deventer, V&D in gebreke gesteld.

Cushman & Wakefield organiseert dinsdagavond een bijeenkomst voor gebouweigenaren. Ook Sun en V&D zullen daarbij aanwezig zijn. In een brief die V&D vlak voor het weekend heeft verstuurd staat dat tijdelijk ceo van V&D Dan Roach (cfo Sun Capital) bereid is een toelichting te geven.

In dezelfde brief staat echter ook het tweede ultimatum: pandeigenaren moeten voor woensdag 12.00 uur laten weten wat hun antwoord is."