EXPO: Patrizia aast op winkels en kantoren in Nederland

Patrizia Immobilien, deze zomer verantwoordelijk voor de grootste woningdeal tot nu toe in Nederland (Vestia-portefeuille) wil ook winkels en kantoren in Nederland aankopen.

Patrizia Immobilien, deze zomer verantwoordelijk voor de grootste woningdeal tot nu toe in Nederland (Vestia-portefeuille) wil ook winkels en kantoren in Nederland aankopen.

Dat zei Marcus Cieleback, hoofd research van Patrizia, bij een forum over kansen voor investeringen in de Nederlandse markt waar ook minister Stef Blok (Wonen, Rijksdienst) bij aanwezig was. Cieleback zei daar direct bij dat in de Nederlandse markt nog grote lokale verschillen te zien zijn, terwijl de prijzen nog niet zijn gedaald tot een niveau waarbij Patrizia wil investeren.

Minister Blok is dit jaar net als vorig jaar in München aanwezig om de kansen op de Nederlandse vastgoedmarkt en dan met name de woningmarkt onder de aandacht te brengen van internationale beleggers. Na het keerpunt vorig jaar is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat de Nederlandse markt aan populariteit heeft gewonnen bij internationale beleggers, zo zei Blok.

Het forum werd ook bijgewoond door twee grote Duitse beleggers, Union en Deka, die de afgelopen twee jaar voor vele honderden miljoenen hebben geïnvesteerd met name in de Amsterdamse kantorenmarkt (Zuidas). Philip LaPierre (Union) en Stefan Scholl (Deka) maakten duidelijk dat investeren in Nederlandse huurwoningen voor hen geen optie is, simpelweg omdat ze geen Europese woningfondsen hebben opgezet en niet van plan zijn dat te doen.

LaPierre van Union zei dat de Duitsers in de zoektocht naar topproducten inmiddels nadrukkelijk kijken buiten Amsterdam. ‘Er wordt nu gekeken naar de Haagse markt en mogelijk naar Rotterdam.’ Peter Helfrich, directeur Patrizia Nederland, zei dat deze Duitse belegger zich bij de zoektocht naar geschikt product niet beperkt tot de grote steden in Nederland.