Blokker kondigt vernieuwing formule aan

AMSTERDAM - Blokker Holding heeft aangekondigd in augustus 2014 te komen met een vernieuwing van de formule van Blokker. De vernieuwde formule van Xenos wordt verder uitgerold.

AMSTERDAM - Blokker Holding heeft aangekondigd in augustus 2014 te komen met een vernieuwing van de formule van Blokker. De vernieuwde formule van Xenos wordt verder uitgerold.

De formules Leen Bakker, Big Bazar en Tuincentrum Overvecht testen nieuwe pilotwinkels.

Dit meldt Blokker bij de presentatie van de jaarcijfers. Blokker wil de omzet onder meer laten groeien door te expanderen met de winkelformules Xenos, Casa en Big Bazar. Xenos groeide in Duitsland met 7 naar 51 winkels, Casa groeide in Italië met 21 openingen naar 44 winkels (inmiddels 47 winkels) en Big Bazar met 43 openingen (incl. 8 in België) naar 113 winkels (inmiddels 123 winkels).

Blokker Holding behaalde in 2013 /2014 (boekjaar eindigt 25 januari) een omzet van € 2,5 mrd, 4% lager dan 2012. De nettowinst kwam uit op € 61 mln, 5% lager dan in 2012. Ceo Roland Palmer wijdt het verlies aan het nog altijd lage consumentenvertrouwen in Nederland en België.

Recordomzet e-commerce
In 2013 is per saldo € 68 mln (vorig boekjaar € 69 mln) geïnvesteerd in e-commerce, ict, logistiek en onderhoud van het filialennet. In 2013 heeft Blokker met een stijging van 19% een recordomzet geboekt van € 79 mln met e-commerce.
Palmer: 'Wij blijven ook in 2014 investeren in initiatieven gericht op versterking van onze succesvolle formules, zodat zij sterker uit de crisis zullen komen. Het accent ligt daarbij op investeringen in e-commerce en een integrale omni-channel-aanpak voor de winkelformules met een webshop én op voortgaande vernieuwing van onze winkelformules.'

Palmer vindt het nog te vroeg om met uitspraken te komen over de resultaten van 2014.
Tot het detailhandelsconcern Blokker Holding behoren de huishoudwinkelketens Blokker, Marskramer, Novy, Cook&Co, Casa, Xenos, Big Bazar en Budg€t, de speelgoedketens Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys, Tuincentrum Overvecht, Diervoordeel, de woonwinkel Leen Bakker en de groothandels Trend Center en Elektroblok.