Tristan Capital koopt voor € 212 mln Generali-portefeuille

De Britse asset manager Tristan Capital Partners koopt voor bijna € 212 mln de Nederlandse vastgoedportefeuille van verzekeraar Generali.

De Britse asset manager Tristan Capital Partners koopt voor bijna € 212 mln de Nederlandse vastgoedportefeuille van verzekeraar Generali.

Dat is in de markt vernomen. De deal onderstreept de grote belangstelling die er momenteel internationaal is voor Nederlands vastgoed. Naar verluidt heeft een breed gezelschap van binnen- en buitenlandse partijen geboden op de portefeuille die sinds begin dit jaar aan de markt was. CEO Ric Lewis van Tristan Capital zei eind juli tegenover het Britse vakblad PropertyWeek dat Tristan voor het eerst sinds lange tijd naar Nederland kijkt voor investeringen. In de markt is te beluisteren dat Tristan Capital bij de investering in Nederlands vastgoed samenwerkt met Timeless, het investeringsvehicle van de familie Van Veggel.

In totaal gaat het om circa 40 panden. Enkele objecten zijn het kantoorgebouw Piazza in Gouda, La Guardia 2 in Amsterdam en het voormalig Cap Gemini pand in Utrecht. Ook enkele winkelpanden in de Amsterdamse Kalverstraat, de Leidsestraat en het Rokin en woningen in Amsterdam en Almere zijn verkocht.

Een belangrijk object in de Generali-portefeuille, winkelcentrum De Admirant in Eindhoven, blijft buiten de deal met Tristan Capital Partners. Generali heeft dit object in een joint-venture met het Spoorwegpensioenfonds.

De portefeuille die nu is verkocht heeft met een mix van retail, kantoren en woningen een specifiek karakter, en voor een deel van de portefeuille is intensief management/herontwikkeling noodzakelijk om waarde toe te voegen. Tristan Capital Partners is een partij de naast core-plus ook met value-added en opportunistische fondsen vaker met dat bijltje heeft gehakt.

Naar verluidt adviseerde Cushman & Wakefield Tristan Capital Partners bij deze aankoop. Al eerder was bekend gemaakt dat Jones Lang LaSalle en Savills Generali bijstaan aan de verkopende kant.