Kort geding over Primark-vestiging Tilburg

De eigenaar Royalton Hill van het V&D-pand in Tilburg wil dat de gemeente Tilburg en Van de Ven Bouw hun overeenkomst die moet leiden tot een vestiging van Primark in Tilburg bevriezen. Daartoe dient 3 juli een kort geding in Breda.

De eigenaar Royalton Hill van het V&D-pand in Tilburg wil dat de gemeente Tilburg en Van de Ven Bouw hun overeenkomst die moet leiden tot een vestiging van Primark in Tilburg bevriezen. Daartoe dient 3 juli een kort geding in Breda.

De eigenaar van het V&D-pand, Royalton Hill heeft samen met andere vastgoedpartijen de overeenkomst die moet leiden tot een vestiging van de Primark bij de Europese Commissie aanhangig gemaakt. Er zou sprake zijn van ongeoorloofde staatssteun.

Een uitspraak van de EC wordt echter pas na een jaar verwacht en die tussentijd wil Royalton Hill dat de overeenkomst tussen gemeente en Van de Ven bevroren wordt.

Omgevingsvergunning
Primark heeft volgens het Brabants Dagblad een intentieovereenkomst met VolkerWessels over de bouw van 7800 m² winkelruimte op de locatie van Stadskantoor-3. Dat kantoor op Stadhuistraat 1 achter de Heuvelstraat moet wijken voor de winkelruimte die door Sjoerd Soeters ontworpen wordt.

De locatie was volgens het Brabants Dagblad van Somerset Real Estate. VolkerWessels wil de locatie wel overnemen, maar wil dat de gemeente de grond overneemt mocht de omgevingsvergunning niet rondkomen. Dat heeft de gemeente toegezegd.

De gemeente zal de grond van VolkerWessels voor € 6,7 mln overnemen mocht de vergunning er niet komen. In totaal zal de gemeente er dan € 3 tot € 4 mln bij inschieten.

Andere locatie Primark
Een aantal vastgoedpartijen waaronder Royalton Hill, Klépierre en IEF hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de Europese Commissie. Zij vinden dit ongeoorloofde staatssteun omdat zij niet dezelfde behandeling krijgen van de gemeente bij hun ontwikkelplannen. De gemeente zegt de zaak goed te hebben uitgezocht en ontkent staatssteun.

Royalton Hill, gelieerd aan Nieuw Winkel Vastgoed, is de eigenaar van het V&D-pand in Tilburg. Buiten het feit dat V&D een minder zekere huurder is dan voorheen, is er naast de V&D nog een plot waar mogelijkheden voor zijn. Volgens het Brabants Dagblad zag Royalton Hill dit als ook een geschikte locatie voor Primark.

Klépierre was tot gisteren eigenaar van het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Gisteren is bekend geworden dat Wereldhave in een mega-deal ook deze locatie overneemt.