Groot verschil taxaties DTZ en Cushman over stadskantoor Tilburg

DTZ Zadelhoff en Cushman & Wakefield geven in opdracht van verschillende opdrachtgevers een geheel verschillende taxatie af voor een te transformeren stadskantoor in Tilburg.

DTZ Zadelhoff en Cushman & Wakefield geven in opdracht van verschillende opdrachtgevers een geheel verschillende taxatie af voor een te transformeren stadskantoor in Tilburg.

In opdracht van de gemeente Tilburg taxeerde DTZ Zadelhoff volgens het Financieele Dagblad het 7800 m² grote Stadskantoor 3 aan de Stadhuisstraat op € 6,3 mln. Cushman & Wakefield taxeerde het in opdracht van een tegenpartij op € 2 mln. De taxaties zijn gedaan op basis van het uitgangspunt dat er woningen inkomen.

Royalton heeft een klacht over de taxatie bij DTZ ingediend en bij de RICS. De RICS moet nog uitspraak doen, DTZ zegt dat de taxatie in orde is.

De gemeente Tilburg en Royalton (opdrachtgever Cushman) staan tegenover elkaar in een rechtsgang over staatssteun. Alles draait om de komst van de Primark naar Tilburg. Een consortium van ontwikkelaars wil Stadskantoor 3 transformeren tot warenhuis hiervoor. De deal met de gemeente is dat als Primark niet naar Stadskantoor 3 gaat, de gemeente het kantoor zal terugkopen voor € 6,7 mln.

Maar Royalton, eigenaar van de V&D in Tilburg, ziet graag een andere plek voor Primark in Tilburg. Naast de V&D is nog plek, ook eigendom van Royalton, voor een Primark.

Royalton ziet de deal tussen de gemeente en de ontwikkelaars als verkapte staatssteun. In een kort geding heeft de rechter de vordering van Royalton echter afgewezen omdat niet vast is komen te staan dat € 6,7 mln niet marktconform zou zijn. Royalton is in hoger beroep gegaan en heeft een klacht bij de Europese Commissie ingediend.