Rockspring koopt Zuidpark voor € 32 mln

Rockspring Property Investment Managers heeft het 15.000 m² grote kantorencomplex Zuidpark in Amsterdam gekocht voor een bedrag van € 32 mln, namens een separate account client.

Rockspring Property Investment Managers heeft het 15.000 m² grote kantorencomplex Zuidpark in Amsterdam gekocht voor een bedrag van € 32 mln, namens een separate account client.

De verkoper is de particuliere belegger Jan Huijbregts, die het voormalige hoofdkantoor van de V&D kocht en in 2012 renoveerde tot een multi-tenant gebouw met onder andere Makro, Yacht en Randstad als huurders.

Zuidpark is gesitueerd aan de Spaklerweg 50, in de buurt van metrostation Overamstel en station Duivendrecht en langs de A10. Naast kantoorruimte biedt het complex ook een auditorium met 200 zitplaatsen, een koffiebar, restaurant en verschillende terassen. Bovendien beschikt het gebouw over een 'urban farm' dakterras van 3000 m² en zijn er oplaadpunten voor de elektrische taxis van Taxi E.

Huijbregts kocht het pand in de jaren ’90 via sale-and-lease-back. Hij besloot na de opzegging door V&D niet te wachten op een nieuwe huurder, maar vormde het pand alvast om tot een werkgebouw dat ruimte biedt aan zowel grote als kleine creatieve ondernemers. Huijbregts was tot 2001 ceo van het familiebedrijf HVB Bouw en Vastgoedgroep en opereert sindsdien als zelfstandig ontwikkelaar.

Zuidpark is volledig verhuurd. Naast het hoofdkantoor van de Makro (5000 m²), Yacht (2500 m²) en Randstad (1000 m²) zijn G&J publishers (2400 m²), Taxi E en Emesa hier gevestigd. Bij de meeste van deze transacties heeft Appelhoven Real Estate Advisors geadviseerd.

Jo De Clercq, partner bij het internationaal opererende fonds en asset manager Rockspring: 'De huidige aantrekkelijke prijzen op de Amsterdamse kantorenmarkt in combinatie met de gunstige ligging van Zuidpark, de huurders en het volledige eigendom hebben ons doen besluiten dit kantoorpand aan te kopen.'

Rockspring werd bij deze transactie geadviseerd door Heren2, Loyens & Loeff en KPMG. Appelhoven Vastgoedadviseurs stond de verkoper bij. Charles van Vlokhoven trad op als juridisch adviseur van de verkoper en Deloitte adviseerde de verkoper over belastingaangelegenheden.