Jan Willem Weissink vertrekt bij Klépierre

Jan Willem Weissink stapt per 1 januari 2016 op als CEO van Klépierre Management Nederland. Dat heeft de Franse belegger, die vorig jaar Corio overnam, woensdag bekend gemaakt.

Jan Willem Weissink stapt per 1 januari 2016 op als CEO van Klépierre Management Nederland. Dat heeft de Franse belegger, die vorig jaar Corio overnam, woensdag bekend gemaakt.

Weissink trad in 2011 aan als CEO van Corio Nederland. Hij was afkomstig van Ahold Real Estate & Construction, waar hij sinds 1996 werkte. Zijn functie bij Ahold werd toen ingevuld door Anneke de Vries.
Hij is tevens bestuurslid van de IVBN, de vereniging van vastgoedbeleggers in Nederland en is voorzitter geweest van de Nationale Raad voor Winkelcentra (NRW).

'Nu de integratie van de Corio-organisatie in Klépierre is voltooid en 9 winkelcentra zijn verkocht, is het een logisch moment om mijn carrière elders voort te zetten', aldus Weissink. 'Ik ben ervan overtuigd dat Klépierre in Nederland een mooie toekomst tegemoet gaat met winkelcentra als Alexandrium en Hoog Catharijne. Ik ben blij dat ik de afgelopen 4,5 jaar hieraan een bijdrage heb mogen leveren.'

Jean-Marc Jestin, Chief Operation Officer: 'Ik wil Jan Willem Weissink bedanken voor zijn bijdrage aan de transformatie van de Nederlandse organisatie vlak voor en na de fusie. Het is zijn verdienste dat hij deze veranderingen heeft kunnen doorvoeren, terwijl het economische tij tegenzat.'

Vorig jaar vertrokken ook CDO Paul Tankink, CEO Gerard Groener en CFO Ben van der Klift bij Klepiérre (toen nog Corio geheten).

Na de overname heeft Klépierre een grote portefeuille met 9 winkelcentra in Nederland (236.000 m²) verkocht aan Wereldhave, voor een bedrag van in totaal € 770 mln. De Franse onderneming legt zich toe op grote centra met een regionale of landelijke aantrekkingskracht, zoals Hoog Catharijne. Klépierre heeft nog 5 winkelcentra in Nederland in portefeuille met een waarde van € 1,1 mrd.