Huis van Verlangen in Nieuw Crooswijk van start

De bouw van het woningproject Huis van Verlangen in de nieuwe wijk Wandeloord in het Rotterdamse Nieuw Crooswijk is officieel gestart.

De bouw van het woningproject Huis van Verlangen in de nieuwe wijk Wandeloord in het Rotterdamse Nieuw Crooswijk is officieel gestart.

Dit woonblok, met 46 eengezinswoningen, vormt samen met het nog te ontwikkelen Huis van Ruimte het sluitstuk van dit deelgebied.

In verschillende fasen is door de ontwikkelcombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC) gewerkt aan de grootschalige herstructurering van de Rotterdamse wijk. OCNC is een samenwerkingsverband van TBI-onderneming ERA Contour en Heijmans.

Nieuw Crooswijk wordt een gevarieerde en groene wijk die ruimte biedt aan gezinnen die graag in de stad blijven wonen. De afgelopen jaren zijn al 500 nieuwe koop- en huurwoningen, parkeerplaatsen, kleinschalige bedrijfsruimten en een nieuwe school gebouwd. In antwoord op de marktontwikkelingen is eind 2013 een nieuw perspectief voor de wijkontwikkeling opgesteld. Naast sloop en nieuwbouw zijn er ook andere mogelijkheden ingezet om de stedelijke herstructurering vorm te geven, waaronder renovatie en kluswoningen.

De afgelopen twee jaren heeft de ontwikkeling van Nieuw Crooswijk weer een vlucht genomen. Zo is recentelijk het Huis van Wensen opgeleverd; 51 appartementen en 36 eengezinswoningen die in een intensief co-creatieproces met de bewoners tot stand zijn gekomen. Ook in Huis van Verlangen bepaalt de toekomstige bewoner hoe zijn of haar huis er uit komt te zien. De woningprijzen variëren vanaf € 305.000 tot circa € 550.000 v.o.n.. Na Huis van Verlangen zal het laatste stuk Wandeloord in 2017 worden bebouwd met het Huis van Ruimte, met circa 60 woningen.