'Blokker onttrekt zich aan vernieuwing Stadshart Amstelveen'

Stadshart Amstelveen is een voorbeeld van vernieuwing zoals Unibail-Rodamco het graag ziet. Niet iedere winkelier is het daar mee eens: tot ongenoegen van topman John van Haren houdt Blokker vast aan zijn traditionele uitstraling.

"Stadshart Amstelveen is een voorbeeld van vernieuwing zoals Unibail-Rodamco het graag ziet. Niet iedere winkelier is het daar mee eens: tot ongenoegen van topman John van Haren houdt Blokker vast aan zijn traditionele uitstraling.

Nieuwe winkelformules als Massimo Duti en G-Star Woman (mode) hebben op een van de drukste binnenpleinen van Stadshart Amstelveen een plek gekregen. Zij scoren met 'iconic' shopfronts, opvallende winkelentrees over twee verdiepingen.

Op hetzelfde plein, dat nu meer en meer gevuld wordt met modische trekkers, is een Blokker gevestigd. Die vestiging is Van Haren een doorn in het oog: terwijl andere winkeliers meegaan in het verhaal van de nieuwe geveluitstraling, vernieuwende winkelinrichting en verhuizing naar beter geschikte locaties, blijft Blokker vasthouden aan de traditionele uitstraling en de locatie met de vele passanten. Dat kan omdat Blokker nog een traditioneel, nauwelijks te beëindigen huurcontract heeft.

De iconic shopfronts zijn een mijlpaal in het immer durende proces van vernieuwing die Unibail-Rodamco voorstaat in zijn winkelcentra. Het is het resultaat van een ingewikkeld schuifplan met 23 winkelunits in drie jaar. Hierdoor hebben verschillende nieuwe winkelformules een plek kunnen krijgen in het centrum.
Van Haren: ‘Voor ons als winkeleigenaar is die nieuwe uitstraling zo belangrijk dat we substantieel bijdragen aan de kosten van de nieuwe gevel. Het zorgt niet meteen voor extra huurinkomsten, maar draagt op termijn wel bij aan het verhogen van de bezoekersaantallen en dus omzetten.’

Klik hier voor het uitgebreidere artikel uit PropertyNL Magazine."