Boeing vestigt zich in Atlas Arena Amsterdam

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vestigt zijn Nederlandse kantoor in het complex Atlas Arena in Amsterdam Zuidoost.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vestigt zijn Nederlandse kantoor in het complex Atlas Arena in Amsterdam Zuidoost.

Boeing Netherlands heeft 3600 m² kantoorruimte gehuurd in gebouw Amerika, een van de vleugels van Atlas Arena Amsterdam. Dit multifunctionele kantorencomplex is eigendom van Inter Ikea dochter Vastint en heeft 76.500 m² kantoorruimte.
Vastint heeft tevens Fris Investment Care als nieuwe huurder aangetrokken. De vastgoedmanager, met 1,5 mln m² commercieel vastgoed en 6000 woningen in beheer, huurt in gebouw Amerika 1211 m². Verder huurt de bestaande huurder Adidas International 733 m² extra kantoorruimte in gebouw Afrika en heeft een niet nader genoemde financiële organisatie gekozen voor gebouw Australië. Zij huurt daar 628 m². In totaal is hiermee 6172 m² kantoorruimte langjarig verhuurd en is Atlas Arena Amsterdam zo goed als volledig gevuld.

Het kantorencomplex Atlas Arena Amsterdam heeft dankzij herontwikkeling en verduurzaming een tweede leven gekregen. Voor de 4500 werknemers zijn er verschillende voorzieningen, zoals horecapaviljoen Absolute Taste, het bedrijfsrestaurant Absolute Break, een fitness center en een kinderdagverblijf. Het ‘Courtyard by Marriott’ hotel is nieuw gebouwd en ging vorig jaar open.

Bij de totstandkoming van de huurovereenkomst met Boeing Netherlands trad Jones Lang LaSalle op als adviseur voor Atlas Arena Amsterdam. CBRE was de adviseur van Boeing Netherlands.
Tijdens de onderhandelingen met de financiële instelling trad Jones Lang LaSalle op namens huurder en behartigde CBRE de belangen van Atlas Arena Amsterdam.
De overeenkomst met Adidas International werd door Atlas Arena Amsterdam zelf tot stand gebracht.