AlleeWonen verkoopt twee woontorens OV Terminal Breda aan Vesteda

AlleeWonen verkoopt de twee - nog in aanbouw zijnde - woonblokken aan de centrumzijde van het nieuwe station Breda aan Vesteda.

AlleeWonen verkoopt de twee - nog in aanbouw zijnde - woonblokken aan de centrumzijde van het nieuwe station Breda aan Vesteda.

In totaal gaat het om 75 appartementen in de woontorens A en B. De verkoop heeft plaatsgevonden via een openbare inschrijfprocedure. Vesteda is uit de bus gekomen als de beste bieder.

AlleeWonen had deze woningen voor de economische crisis gekocht van de ontwikkelaar NS Vastgoed. Inmiddels is de markt en wetgeving voor corporaties gewijzigd en passen deze woningen beter in de portefeuille van een belegger.

De woontorens A en B van OV Terminal hebben een huurprijs boven € 710,68 en vallen daarmee in de vrije sector huur. AlleeWonen heeft besloten dat zij deze nieuwe woningen niet wil toevoegen aan haar bestaande voorraad. Dit heeft ertoe geleid dat AlleeWonen de woningen in het voorjaar van 2015 te koop heeft aangeboden. Dit is gebeurd via de richtlijn die door het Ministerie wordt voorgeschreven, namelijk een openbare inschrijfprocedure. Het resultaat van deze procedure is dat AlleeWonen de woontorens verkoopt aan Vesteda, die uit de bus is gekomen als de beste bieder. Vesteda is een grote aanbieder in vrije sector huurwoningen.

AlleeWonen heeft een openbare inschrijfprocedure doorlopen. De procedure voldoet aan de regelgeving vanuit de Rijksoverheid. Als proces begeleider is Fakton opgetreden. De juridische begeleiding is uitgevoerd door Straatman Koster Advocaten in samenwerking met Linders Notarissen in Breda. De formele goedkeuringsprocedure is inmiddels in gang gezet.