Overname DTZ Zadelhoff door Cushman & Wakefield is rond

Cushman & Wakefield neemt de meerderheid van de aandelen van DTZ Zadelhoff in Nederland over. Dat hebben Cushman & Wakefield en DTZ Zadelhoff vanochtend bekend gemaakt.

Cushman & Wakefield neemt de meerderheid van de aandelen van DTZ Zadelhoff in Nederland over. Dat hebben Cushman & Wakefield en DTZ Zadelhoff vanochtend bekend gemaakt.

‘Dit maakt de gecombineerde organisatie onbetwist marktleider in Nederland en brengt de Nederlandse organisatie in lijn met die van de wereldwijde organisatie’, aldus Cushman en DTZ Zadelhoff vanochtend in een persbericht. Sinds de wereldwijde fusie tussen DTZ en Cushman & Wakefield, die op 2 september van dit jaar is aangekondigd, hebben beide bedrijven als afzonderlijke organisaties gewerkt. De vandaag bekendgemaakte fusie is nog wel onderworpen aan goedkeuring van de wettelijke instanties.

Tot 1 januari 2016 werkt DTZ Zadelhoff in een partnerstructuur met 14 partners die deelnemen via juridische entiteiten met beperkte aansprakelijkheid, waarbij DTZ International (het huidige Cushman & Wakefield) een minderheidsbelang heeft.
Het nieuwe Cushman & Wakefield in Nederland telt 550 partners en medewerkers die actief zijn voor klanten zoals Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Prologis, ING, CBRE Global Investors en Unibail-Rodamco. Details over de leiderschapsrollen binnen de Nederlandse organisatie worden op een later moment bekend gemaakt.

Jeroen Lokerse, CEO Nederland Cushman & Wakefield: “Toen wij de wereldwijde fusie op 2 september aankondigden, hebben we gezegd dat alle partijen de bedoeling hadden zo snel mogelijk tot een nieuwe manier van samenwerking te komen. Daar hebben we ons aan gehouden. Na het afronden van de overeenkomst kunnen we als één bedrijf werken voor onze klanten in Nederland en hen zo de voordelen bieden van een breder scala aan diensten die we internationaal in huis hebben.”

Jeroen de Bruijn, Chairman of the Board DTZ Zadelhoff Nederland: “De voorgenomen integratie van beide bedrijven is goed nieuws voor onze medewerkers en vooral voor onze klanten. We combineren onze sterke regionale en landelijke marktleiderspositie en onze bestaande klantrelaties met een verbeterd netwerk van internationale beleggers en vastgoedgebruikers.”

John Forrester, EMEA Chief Executive of Cushman & Wakefield: “Ik ben erg blij met de aankondiging van deze fusie-overeenkomst. Hiermee brengen we onze business in Nederland op één lijn met die in de rest van onze EMEA-organisatie. Nederland is een essentiële markt in Europa en deze overname is een snel en duidelijk bewijs van onze intentie om het Cushman & Wakefield-platform te blijven verbeteren en uit te breiden.

Tod Lickerman, Global President van Cushman & Wakefield: “Dit vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal op weg naar ons doel om in de wereld van commercieel vastgoedadvies het grootste wereldwijde platform te bouwen. Onze positie in Nederland, en in heel EMEA, is zeer sterk en vormt de basis voor optimale dienstverlening aan onze klanten, lokaal én wereldwijd.’

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) heeft Cushman & Wakefield 5000 medewerkers in 40 landen en een omzet van bijna $ 800 mln. Hiermee behoort de organisatie tot de top drie commerciële vastgoedorganisaties in alle grote Europese economieën en is het een leidende speler op de vastgoedbeleggings- en vastgoedgebruikersmarkt en in de belangrijkste sectoren van de commerciële vastgoedmarkt. Tot de klanten behoren onder meer negen van de top 20 Forbes internationale merken en 82% van de top 50 internationale investeerders.