TK Maxx naar Rotterdam, Eindhoven, Enschede en Groningen

Outletwinkel TK Maxx, groot in het VK en Ierland en onder de naam TJ Maxx in de VS, opent binnenkort de eerste winkels in Nederland.

Outletwinkel TK Maxx, groot in het VK en Ierland en onder de naam TJ Maxx in de VS, opent binnenkort de eerste winkels in Nederland.

In Enchede opteert TK Maxx voor de voormalige Hema-vestiging aan de Kalanderstraat, zo meldt Tubantia. TK Maxx zou dan ook de ruimte op de eerste verdieping van de Bristol in gebruik willen nemen. De winkelketen wil in totaal 2000 m2 in gebruik nemen.

De Hema in Enschede verhuist dit najaar naar de ruimte van de Kijkshop en het naastgelegen leegstaande pand aan het Van Heekplein. Kijkshop op zijn beurt verhuist naar het pand van Intertoys, dat het Twentec-gebouw verlaat.

In Groningen wil TK Maxx naar de binnenstad, naar Guldenstraat 20. Volgens DVHN wordt dat in de wandelgangen gefluisterd. TK Maxx zelf wil niet reageren op media-vragen.

Op basis van geplaatste vacatures voor winkelmanagers door TK Maxx kan geconcludeerd worden dat TK Maxx ook winkels zal openen in Rotterdam en Eindhoven.

De hoofddirectie van TK Maxx heeft eerder al wel laten weten dat de komst naar Nederland past in het Europese expansieplan van TK Maxx. het bedrijf heeft nu zo'n 407 winkels in Europa met een gemiddelde omvang van 2900 m². De outletwinkel is actief in onder meer het VK, Ierland, Duitsland, Polen en Oostenrijk.

TK Maxx is een outletformule die kleding van allerlei (top)merken met kortingen van wel 60% verkoopt. Vijftien jaar geleden probeerde het bedrijf ook al voet aan de grond te krijgen in Nederland met winkels in Rotterdam en Alkmaar. Na drie jaar moest TK Maxx daar echter wegens verliezen de stekker uittrekken.