PROVADA Bouwinvest koopt 36 huurappartementen in Eindhoven

Bouwinvest koopt 36 vrije sector huurappartementen in het project Het Kadeblok, onderdeel van het plan PicusKade te Eindhoven.

Bouwinvest koopt 36 vrije sector huurappartementen in het project Het Kadeblok, onderdeel van het plan PicusKade te Eindhoven.

Donderdag 4 juni, tijdens de vastgoedbeurs Provada, tekenen Bouwinvest, namens het Residential Fund, woningcorporatie Wooninc en bouwbedrijf Hurks de overeenkomsten voor de aankoop. De woningen, overwegend in het middeldure en een deel in het hogere huursegment, variëren in oppervlakte tussen 78 m² en 107 m².
Het Kadeblok ligt aan het Eindhovensch kanaal en maakt onderdeel uit van de integrale binnenstedelijke ontwikkeling PicusKade. Deze (her-)ontwikkeling omvat verder een uitbreiding van het DAF museum, een ondergrondse parkeergarage, sociale huurappartementen en een appartementengebouw. Bouwinvest tekende eind 2014 al de overeenkomsten voor de aankoop van 77 vrije sector huurappartementen in het appartementengebouw.

Kernregio's
Michiel de Bruine, hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: 'Het Residential Fund richt zich op woningen in kernregio’s. Eindhoven is voor ons een belangrijke stad waar wij ons op focussen. Deze unieke locatie, met de combinatie van nieuwbouw in een cultuurhistorische setting, heeft veel toegevoegde waarde voor ons als vastgoedvermogensbeheerder. De woningen passen binnen onze fondsstrategie en zijn een aanvulling op het reeds bestaande aanbod, zowel in onze eigen portefeuille als het woningaanbod in de directe omgeving.'

PicusKade
PicusKade is door Wooninc in samenwerking met Laride ontwikkeld voor de locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein. Het nieuwbouwplan omvat 32 koopwoningen, 85 studio’s en 18 tweekamerappartementen (beide sociale huur) en 113 huurappartementen in de vrije sector. Onderdeel van het (her-)ontwikkelingsplan PicusKade is ook de uitbreiding van het huidige DAF Museum. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld, bouwer Hurks verwacht op korte termijn te kunnen starten met de bouw.
Peter van der Horst, directeur Hurks bouw: 'Het Picusterrein ligt in het oudste industriegebied langs het Eindhovensch Kanaal. De architectuur - geïnspireerd op de oude industriegebouwen - en de omhulling van het bestaande DAF Museum maken dit een aanwinst voor Eindhoven. We zijn er trots op hierbij betrokken te zijn.'