Bouw woningen oostelijk Oostpoort Amsterdam van start

Bouwfonds, Ymere en Stadsgenoot gaan deze week beginnen met de bouw van het oostelijk deel van het nieuwe centrumgebied Oostpoort in Amsterdam.

Bouwfonds, Ymere en Stadsgenoot gaan deze week beginnen met de bouw van het oostelijk deel van het nieuwe centrumgebied Oostpoort in Amsterdam.

Tussen de Polderweg, de Ringvaart en het Paradijsplein worden in deze eerste fase 23 eengezinswoningen en 72 appartementen gebouwd. Ook wordt het voormalige dierenasiel gerenoveerd.

Het oostelijk deel van Oostpoort krijgt een mix aan koop- en huurwoningen. De eerste 23 eengezinswoningen aan de Ringvaart zijn verkocht door OCP (Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied: Bouwfonds, Ymere en Stadgenoot)).
De 72 sociale huurwoningen langs het spoor worden gerealiseerd door Ymere.

Dierenasiel
Het voormalige dierenasiel, een gemeentelijk monument, wordt in oude luister hersteld. Hier komt een nieuwe horecagelegenheid. De oplevering van de koopwoningen en de horecagelegenheid wordt verwacht in de zomer van 2015. De huurwoningen worden naar verwachting in december 2015 opgeleverd.

Na deze eerste fase worden nog ongeveer 140 koopwoningen gebouwd, zowel eengezinswoningen als appartementen. Eind 2016 is de bouw van het hele oostelijk deel gereed.

Oostpoort is het nieuwe centrumgebied van Amsterdam-Oost op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg. In maart 2014 is het westelijk deel opgeleverd met 350 woningen, ca.18.000 m² winkel- en horecaruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met 874 plaatsen.

Daarnaast zijn er in het gebied diverse stedelijke en culturele voorzieningen, zoals het Stadsdeelhuis, Muziekmakerscentrum MuzyQ, het Sportfondsenbad Oost, de wethouder Verheijsporthal en Sports World.