Nieuwe huurders in winkelcentrum Oostpoort

Zeeman, Sialia Amsterdamse Juweliers en Lachkar Autoverhuur hebben getekend voor winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam. Hiermee stijgt de bezettingsgraad naar 95%.

Zeeman, Sialia Amsterdamse Juweliers en Lachkar Autoverhuur hebben getekend voor winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam. Hiermee stijgt de bezettingsgraad naar 95%.

Er zijn nog slechts enkele units te huur. Alle woningen in en rondom het winkelgebied zijn inmiddels ook verkocht.

Zeeman opent op 1 april een vestiging met een nieuw winkelconcept. Sialia Amsterdamse Juweliers is oorspronkelijk een groothandel en opent eveneens in april zijn eerste winkel. Lachkar Autoverhuur heeft onlangs zijn tweede vestiging in Oostpoort geopend.

In de leeggekomen winkels hebben zich inmiddels Marqt, SLA en de openbare bibliotheek gevestigd. Zo is er voor Amsterdam-Oost een aaneengesloten winkelgebied ontstaan van ruim 30.000 m² met ruim 200 winkels en een verzorgingsgebied van ruim 100.000 personen. De bewoners van Oost en Watergraafsmeer kunnen hier uitgebreid winkelen.

Op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg is een centrumgebied ontstaan met 600 woningen, 18.000 m² winkel- en horecaruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met 874 plaatsen. Naast de twee supermarkten Albert Heijn en Vomar is er een biologische verswinkel ‘Biolicious’.

Oostpoort is ontwikkeld door OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied VOF (OCP), een samenwerkingsverband tussen BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling), Ymere en Stadgenoot. De belegger van het winkelcentrum is een samenwerkingsverband van Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

OCP werd bij de verhuur van Zeeman en Sialia Amsterdamse Juweliers geadviseerd door CBRE en bij Lachkar Autoverhuur door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.