Sanisale huurt in Bruynzeelfabriek Zaandam

ZAANDAM - Sanisale is de eerste officiële huurder van Meters Zaandam, de voormalige Bruynzeelfabriek op bedrijvenpark Zuiderhout in Zaandam. Verhuurder is Loods 5 Vastgoed.

ZAANDAM - Sanisale is de eerste officiële huurder van Meters Zaandam, de voormalige Bruynzeelfabriek op bedrijvenpark Zuiderhout in Zaandam. Verhuurder is Loods 5 Vastgoed.

Sanitair- en tegeloutlet Sanisale opent hiermee haar 24e vestiging in Nederland.

Meters Zaandam is een initiatief van Loods 5 Vastgoed, die in het naastgelegen complex de Loods 5 exploiteert. Loods 5 Vastgoed houdt zich bezig met de herontwikkeling van dit industrieel erfgoed en is inmiddels actief op meerdere locaties in Nederland.
'Onderhandelingen met andere potentiele huurders verlopen voorspoedig,' aldus Diederick Schnitger van Loods 5 Vastgoed.

Gunther bedrijfsmakelaars, gevestigd in Zaandam, bemiddelt in de huurtransacties.

De Bruynzeelfabriek is gebouwd in 1912 en ontworpen door architect Jan Wils, tevens ontwerper van het Olympisch Stadion, in opdracht van Bruynzeel. In 1919 startte hier de NV Hollandsche Deurenfabriek C. Bruynzeel en Zonen.
Nadat begin 21e eeuw de productie is stopgezet heeft het complex lange tijd leeg gestaan. Enkele van deze fabrieken zijn in de loop der jaren gesloten, gerenoveerd en in gebruik genomen met diverse functies. In 2012 is begonnen met de renovatie van dit monumentale industriële gebouw en wordt nu in gebruik genomen als retail-locatie met als toekomstige buurman Ikea.

Het complex biedt in totaal ca. 22.000 m² winkelruimte, verdeeld over de begane grond en de verdieping en een groot parkeerterrein voor bezoekers. Bedrijvenpark Zuiderhout biedt ruimte aan perifere detailhandelsactiviteiten en kleinschalige bedrijvigheid.
In de structuurvisie van de Gemeente Zaanstad is Zuiderhout genoemd als het gebied met fysiek de meeste mogelijkheden voor uitbreiding van PDV-activiteiten.