Ballast Nedam heeft herfinanciering succesvol afgerond

Ballast Nedam heeft de herfinanciering die eind april is overeengekomen nu definitief ondertekend en geformaliseerd.

Ballast Nedam heeft de herfinanciering die eind april is overeengekomen nu definitief ondertekend en geformaliseerd.

De herfinanciering is tot stand gekomen met medewerking van het bankensyndicaat bestaande uit ING Bank, Rabobank en de Royal Bank of Scotland en Sanderink Investments en is opgebouwd uit:
- twee door Sanderink Investments en het bankensyndicaat verstrekte overbruggingsleningen van in totaal € 20 mln tot de afronding van de claimemissie in de tweede helft van 2015;
- een achtergestelde banklening van € 10 mln met een looptijd tot 31 maart 2017;
- een achtergestelde banklening van € 43 mln met een looptijd tot 31 maart 2017;
- een doorlopende kredietfaciliteit van € 8,9 mln met een looptijd tot 31 december 2015; en
- een gecommitteerde garantiefaciliteit van initieel € 261 mln die wordt afgebouwd op basis van het afbouwen van de grote infraprojecten A2 Maastricht en A15 Maasvlakte-Vaanplein.

Voor de financiering gelden drie financiële convenanten die met ingang van het derde kwartaal van 2015 per kwartaal zullen worden gemeten: een guarantee capital floor, een net cash floor en een Ebitda floor.

Ballast Nedam streeft ernaar de aangekondigde claimemissie van € 20 mln in de tweede helft van 2015 af te ronden. De claimemissie en de daarvoor noodzakelijke verlaging van de nominale waarde zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering van aandeelhouders op 29 juni.