Cushman & Wakefielld treedt toe tot Stivad

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is toegetreden tot Stichting Vastgoeddata (Stivad). Cushman & Wakefield is een van de grote internationale vastgoedtaxateurs in Nederland.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is toegetreden tot Stichting Vastgoeddata (Stivad). Cushman & Wakefield is een van de grote internationale vastgoedtaxateurs in Nederland.

Stivad, opgericht in 2011, verzamelt en beheert een landelijk register met exacte gegevens van vastgoedbeleggingstransacties. De stichting heeft tot doel de transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen en data te verzamelen die kunnen dienen ter validatie van taxaties. Deelnemers in Stivad zijn institutionele en particuliere beleggers, corporaties, de taxatieafdelingen van de grotere vastgoedadviseurs en taxatiebureau’s. Sinds de oprichting in 2011 zijn er ruim 560 beleggingstransacties door de vastgoedbeleggers gemeld met een transactievolume van ruim € 4,7 mrd.

Willem Rodermond, partner en head of valuation & advisory van Cushman & Wakefield: 'Stivad is een belangrijke organisatie als het gaat om de essentiële stap naar meer transparantie, betere waarderingen en daardoor meer vertrouwen in de vastgoedbeleggingsmarkt. Wij dragen die aspecten hoog in het vaandel. Sterker nog, Cushman & Wakefield is een van adviseurs die heeft meegewerkt aan de uitwerking van de aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants waar samenwerking met StiVAD en vastgoedeigenaren een van de aanbevelingen was. Het is dus een logische stap dat ons team, dat momenteel 25 taxateurs telt, zelf ook toetreedt tot Stivad. De transactiedata die wij door onze participatie krijgen spelen een belangrijke rol in de validatie van onze waarderingen.'

Met de komst van Cushman & Wakefield telt Stivad 30 deelnemers. De deelnemende vastgoedadviseurs taxeren gezamenlijk circa 75% van het Nederlandse commercieel onroerend goed. 'Wij zijn blij met de komst van het Valuation & Advisory team van Cushman & Wakefield. Hun deelname in Stivad is weer een stap vooruit naar meer markttransparantie en verdere professionalisering', aldus René Vierkant, voorzitter van het bestuur van Stivad.