Den Haag investeert € 6 mln in winkelstad

Den Haag gaat € 6 mln investeren in een toekomstbestendige winkelstad. Het geld gaat naar smart shopping en naar enkele winkelgebieden.

Den Haag gaat € 6 mln investeren in een toekomstbestendige winkelstad. Het geld gaat naar smart shopping en naar enkele winkelgebieden.

Dit staat in het Actieprogramma Den Haag Winkelstad 2015–2018, dat door het college naar de gemeenteraad is gestuurd.

Het college kiest ervoor om een aantal winkelgebieden extra aandacht te gaan geven. Samen met de ondernemers in deze winkelgebieden wordt gekeken welke maatregelen nodig zijn om het gebied te versterken, bijvoorbeeld op het gebied van winkelaanbod, veiligheid en kort parkeren.

Het gaat om de Leyweg, Binnenstad-Noord (Hofkwartier-Noordeinde-Denneweg), Appelstraat/Vlierboomstraat, Gentsestraat/Stevinstraat, Betje Wolffstraat, Loosduinse Hoofdplein en Gouverneurplein/Lorentzplein.

Het slimme winkelen
Een van de nieuwe initiatieven om in te spelen op nieuwe consumentenbehoeften is het zogenaamde smart shopping, het slimme winkelen van de toekomst. Samen met ondernemers investeert de gemeente in projecten op het gebied van bijvoorbeeld mobiel betalen, gastvrijheid en online vindbaarheid van winkels. Diverse winkelgebieden, zoals de BIZ Zeeheldenkwartier, zijn hier al actief mee bezig.

Ook wordt in Den Haag de ‘store of the future' gevestigd, waar consumenten en bedrijven met nieuwe technologieën kunnen ervaren hoe winkelen in de toekomst eruit ziet.