VF Corporation huurt op XL Business Park in Almelo

Garbe is op XL Business Park gestart met de bouw van een DC voor VF Corporation, moederbedrijf van onder meer Timberland en North Face.

Garbe Industrial Real Estate Netherlands ontwikkelt in samenwerking met Rasmala Investment Bank een duurzaam ‘build to suit’ distributiecentrum van € 40 mln.

Het pand wordt 25 meter hoog en beslaat 29.000 m² bvo. Het bestaat uit een modern, Breeam-gecertificeerd magazijn met bijbehorende kantoorruimte ter grootte van 1600 m² en is voorverhuurd aan VF Corporation, de Amerikaanse wereldwijde kleding- en schoenenfabrikant.

Geautomatiseerd

Oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2025. Jakko van Wijk, Development Director bij GARBE, zegt: ‘Het magazijn zal door de klant worden uitgerust met volledig geautomatiseerde systemen.’

Timberland zit al sinds jaar en dag in Almelo en realiseerd ook in 2018 een grote uitbreiding.

Duitsland

Het XL Business Park in Almelo is gunstig gelegen voor transportroutes. Daarnaast is er in de nabije omgeving een binnenvaartterminal. De locatie biedt daarmee verschillende duurzame en kosteneffectieve transportopties, zowel binnen Nederland als richting Duitsland.

Osborne Clarke was de juridisch adviseur van de ontwikkelaars. VF Corporation werd geadviseerd door CBRE en GT Law.