NEPI Rockcastle krijgt een aanvullende lening van € 58 mln

Winkelcentrumontwikkelaar NEPI Rockcastle heeft een aanvullende lening van € 58 mln verkregen van de International Finance Corporation (IFC). De totale lening komt nu op € 445 mln.

Het bedrijf, één van de grootste ontwikkelaars van winkelvastgoed in Europa, houdt zijn hoofdkantoor in de Amsterdamse Tower Ten. De lening van IFC ondersteunt naar eigen zeggen de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf en helpt bij het terugbetalen van een aflopende obligatie van € 500 mln in november 2024.

In januari verstrekte IFC een lening van € 387 mln aan NEPI Property, onderdeel van de NEPI Rockcastle groep. De lening was bedoeld ter ondersteuning van de inspanningen in Roemenië en Bulgarije om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de energie-efficiëntie binnen de bouwsector te verbeteren.

NEPI Rockcastle is de grootste verhuurder en exploitant van winkelvastgoed in Centraal- en Oost-Europa. Negenennegentig procent van de portefeuille bestaat uit winkelcentra en de overige 1% telt twee kantoorgebouwen (Slowakije, Bulgarije) en twee licht industriële panden in Roemenië. De grootste aanwezigheid is in Roemenië (36%), Polen (28%), Hongarije (9%), Bulgarije (8%), Slowakije (8%), en 11% in Kroatië, Tsjechië, Litouwen en Servië.