Rabobank neem meerderheidsbelang in The Sustainables/HomeQgo

Rabobank verwerft een meerderheidsbelang in verduurzamingsadviesbureau voor de woningmarkt The Sustainables.

Het bedrijf zet haar werkzaamheden voort als dochter van de bank. Rabobank gaat de dienstverlening die het bedrijf ontwikkelt voor woningverbetering en het verlagen van energiegebruik inzetten om de energietransitie makkelijker te maken voor haar 1 miljoen hypotheekklanten en de Nederlandse huizenbezitters.

Vanaf september krijgt iedere klant van de Rabobank die zich oriënteert op een nieuwe hypotheek als standaardservice een verduurzamingsadvies van HomeQgo. Met behulp van slimme tools meten zij de woning op afstand in. Zo wordt een 3D-woningmodel gecreëerd waarop een passend offerteaanbod voor de uitvoering van deze verduurzamingsmaatregelen volgt, zonder de lange wachttijden van een huisbezoek. Rabobank wil samen met The Sustainables zowel hun instrumentarium voor bedrijven als HomeQgo verder ontwikkelen, met als doel dat ook Nederlandse woningbezitters die geen klant zijn bij Rabobank profijt hebben van het verduurzamingsplatform.

Rabobank wil in 2025 gemiddeld energielabel B in haar hypotheekportefeuille realiseren, wat concreet betekent dat 50.000 klanten minimaal 2 labelstappen omhoog zetten. Met behulp van deze acquisitie verwacht de bank dat meer huizenbezitters overgaan tot actie en niet blijven steken bij het advies.