Northwave huurt 2200 m² in Life gebouw

Joint venture Angelo Gordon / APF International verwelkomt huurder Northwave als achtste huurder in het Life gebouw in Utrecht.

Northwave gaat 2200 m² huren en kiest daarmee voor een centrale plek in Nederland en de aanwezige shared services in het gebouw.
Hiermee is de afgelopen maanden circa 65% van het totale metrage verhuurd, onder andere aan T-Systems, One, Continu, Haba Trading, Effect Business Events, Instant Group en flexibele kantoorverhuurder Briggs.

Cybersecuritybedrijf Northwave heeft meer dan 80 medewerkers en is nu nog gevestigd in Nieuwegein. Het ict-bedrijf dat in 2008 werd opgericht door CEO Steven Dondorp behoort volgens Financial Times tot de 1000 snelstgroeiende bedrijven van Europa.

Kantoorgebouw Life in het kantorengebied Papendorp meet in totaal 14.847 m² kantoorruimte en 266 parkeerplaatsen en werd gebouwd in 2007. Het staat aan de Van Deventerlaan 31-51. Op de begane grond en eerste verdieping bevinden zich de entree, een bar en restaurant, vergaderruimtes en sport- en ontspanningsruimte. Life biedt plek aan nationale en internationale corporates, middelgrote organisaties en kleine zelfstandigen of startups. De vraaghuur is € 170 per m² per jaar ex btw en de servicekosten € 50 per m².

APF en Angelo Gordon kochten het kantoorpand in 2017 voor € 13 mln. Het stond toen leeg nadat KPN verhuisd was. De nieuwe eigenaar heeft daarna flink geïnvesteerd in het gebouw.

JLL, CBRE, Cushman & Wakefield adviseerden Angelo Gordon / APF bij deze transactie. Waltmann Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van huurder Northwave.