Nieuwe commerciële hoofdkantoor Heineken in Leiden

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat in Leiden het nieuwe commerciële hoofdkantoor van Heineken Nederland huisvesten.

De bierbrouwer betrekt begin volgend jaar 4000 m² kantoor en 1300 m² retail in het nieuwe mixed use object De Lorentz. Naast de goede bereikbaarheid – direct naast Leiden CS – is Heineken vooral gevallen voor het duurzame karakter van De Lorentz. Het complex, heeft een Breeam very good label. Heineken Nederland commercie huurt het hele kantoor voor ongeveer 400 medewerkers. Daarnaast is Heineken van plan om een Brewpub te realiseren, een inspirerende plek voor consumenten waar onder meer innovaties getest kunnen worden.

‘Wij zitten straks in een zeer levendig deel van de stad te midden van onze consumenten en klanten,’ zegt algemeen directeur Pascal Gilet van Heineken Nederland commercie.

‘Daarnaast voldoet het pand dankzij deze locatie direct aan één van onze andere belangrijkste eisen: om goed bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer.’

De Lorentz is een mixed use gebouw van 25.000 m² en bestaat uit een donkerkleurig sokkel met daar bovenop twee lichtkleurige woontorens van verschillende hoogte. Syntrus Achmea heeft namens het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership (ADVARP) naast het commerciële vastgoed ook 167 appartementen in de vrije sector gekocht.

Namens Heineken trad CBRE op in het verhuurproces. Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transacties tot stand namens Syntrus Achmea.