Nicole Maarsen wordt voorzitter ULI Nederland

The Urban Land Institute (ULI) heeft de benoeming van Nicole Maarsen, consultant en mede-oprichter van Home.Earth, tot voorzitter van ULI Nederland bekendgemaakt.

Zij volgt Bob van der Zande op, stedenbouwkundig strateeg bij Balthasar & Partners, en zal haar vrijwillige termijn van twee jaar officieel ingaan per 1 oktober 2021. Het Nederlandse ULI Executive Committee is bijzonder verheugd met haar benoeming en met de versterking van het Committee.

Als voorzitter van ULI Nederland zal Nicole Maarsen prioriteit geven aan onderzoek en kennisdeling met betrekking tot dringende kwesties,  zoals toenemende ongelijkheid, betaalbaarheid van woningen en klimaatverandering. En daarbij manieren aan het licht brengen waarop de vastgoedsector een positieve impact kan hebben.

In het besef dat de inbreng van de volgende generatie van cruciaal belang is bij het vinden van oplossingen voor deze kwesties, zal zij ook prioriteit geven aan de ontwikkeling van UrbanPlan. Dat is een realistisch en uitdagend lesprogramma waarin leerlingen leren over de fundamentele krachten die van invloed zijn op stadsvernieuwing. Net als haar voorgangers zal Maarsen doorgaan met het bieden van aantrekkelijke mogelijkheden voor ledenbetrokkenheid, naast een missie gedreven, hoogwaardige programmering. In dat kader zal zij de ingeslagen strategische lijn van ULI Nederland verder uitwerken en vorm geven.

Lisette van Doorn, CEO van ULI Europe: ‘Nicole Maarsen treedt in deze rol aan met een schat aan ervaring en een visie die nauw aansluit bij de waarden van de ULI. Zij ziet stedelijke ontwikkeling als een belangrijke bepalende factor voor sociaal welzijn. Haar ambitie om te werken aan een meer inclusieve en duurzame sector sluit aan bij onze missie om de toekomst van de gebouwde omgeving vorm te geven voor een transformatief effect in gemeenschappen wereldwijd. We kijken ernaar uit met haar samen te werken om deze doelen te bereiken.’

Nicole Maarsen heeft 20 jaar ervaring in de vastgoedsector. Zij begon haar carrière bij ING Real Estate en doorliep senior posities bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance en het familiebedrijf Maarsen Groep. Maarsen is onder meer medeoprichter van Home.Earth, een impactvastgoedbedrijf dat een schaalbare marktbenadering biedt voor de ontwikkeling van duurzame, betaalbare en veerkrachtige steden. Ze is actief in diverse besturen, zoals het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed in Nederland (IVBN). Maarsen behaalde een bachelor diploma economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en een masterdiploma vastgoed aan de Universiteit van Amsterdam.