Nederlandse bedrijven scoren goed bij Gresb

Onder meer Syntrus Achmea, Wereldhave, Altera, Bouwinvest en CBRE Global Investors scoorden hoog in de jaarlijkse Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb).

Syntrus Achmea 
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft opnieuw de scores in de Gresb-benchmark verbeterd. Het ADHCPF is voor de derde keer het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Ook het retailfonds ADRPF en de portefeuille van een Nederlands pensioenfonds kregen de maximale score van vijf sterren.

Wereldhave
Voor het zesde achtereenvolgende jaar heeft Gresb de ‘Five Star’ Rating toegekend aan Wereldhave. Met een score van 91/100 punten komt Wereldhave hiermee op de derde plek in de Europese beursgenoteerde winkelvastgoedsector (van de 13).

Altera 
Vastgoedbelegger Altera heeft met het woningfonds en het winkelfonds de eerste plek behaald in de Gresb-benchmark in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in Nederland.

Bouwinvest 
Alle fondsen en mandaten van Bouwinvest scoren boven het wereldwijde gemiddelde van Gresb-scores. Het Office Fund heeft net als vorig jaar met vijf sterren de hoogste rating. Alle andere Nederlandse sectorfondsen hebben vier sterren. Het North-America mandaat heeft gemiddeld drie sterren en het Europe mandaat en Asia-Pacific mandaat scoorden ook gemiddeld vier sterren.

CBRE Global Investors
De geaggregeerde EMEA-portefeuille van CBRE Global Investors heeft een vijfsterrenrating behaald, terwijl de wereldwijde geaggregeerde portefeuille van CBRE GI vier sterren heeft gekregen. Het CBRE Global Investors Dutch Office Fund en Retail Property Fund Iberica hebben dubbele onderscheidingen gewonnen als regionale sectorleiders en algehele regionale sectorleiders. De Dutch High Street Club is nu wereldwijd het nummer één high street retailfonds.