Handtekeningen onder huurovereenkomst woonzorgcomplex Edam

Deze week ondertekenden Com4care en Zephyr Real Estate een twintigjarige huurovereenkomst voor een nog te realiseren kleinschalige woon- en zorgvoorziening Edam. De afgelopen periode hebben partijen intensief met elkaar samengewerkt om te komen tot deze langdurige verbintenis.

Het plan bestaat uit de ontwikkeling van 26 zorgappartementen aan het Oorgat 6a, waar ouderen beschut kunnen wonen met 24/7 aanwezigheid van kwalitatief hoogwaardige zorg. Daarnaast komen er gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een eetgelegenheid en zitkamer. Het gebouw wordt gasloos met behulp van drie centrale luchtwarmtepompen waarmee alle ruimtes niet alleen verwarmd, maar op warme dagen ook gekoeld kunnen worden. Op de daken komen meer dan 300 zonnepanelen, waardoor het project voldoet aan de norm Energie Neutraal Gebouw (ENG).

Onlangs heeft het Ontwerp Bestemmingsplan ter inzage gelegen. De gemeente Edam-Volendam werkt dit momenteel uit in een definitief Bestemmingsplan wat ter besluitvorming wordt aangeboden aan het college en de gemeenteraad. De verwachting is dat eind van het jaar het Bestemmingsplan kan worden vastgesteld en dat dit in het nieuwe jaar onherroepelijk is. Ondertussen werken Zephyr Real Estate en Com4care met een integraal ontwerpteam het ontwerp uit tot een omgevingsaanvraag. Die wordt dan aan het eind van het jaar ingediend en tevens wordt er dan een bouwteampartner gecontracteerd.

Als alles volgens planning loopt kan begin volgend jaar worden gestart met de sloopwerkzaamheden en het bouwrijp maken van het terrein. Aansluitend wordt begonnen met de bouw van het woonzorgcomplex. Medio 2024 kunnen naar verwachting de eerste bewoners hun intrek nemen.