Delin start herontwikkeling DC Albert Heijn in Amsterdam

Delin Capital Asset Management gaat het distributiecentrum van supermarktketen Albert Heijn op het Atlaspark in de haven van Amsterdam herontwikkelen.

Het herontwikkelde distributiecentrum van 20.000 m² wordt in vierde kwartaal van 2019 opgeleverd. Albert Heijn zal dit zogenoemde Home Shop Center (HSC) inzetten voor de thuisbezorging van boodschappen in de regio Amsterdam.

Het bestaande logistieke pand is gelegen aan de Beiraweg en maakt deel uit van het Delin Amsterdam Park in de haven van Amsterdam. De belangrijkste aanpassingen die Delin voor Albert Heijn gaat realiseren zijn de aanleg van laad- en losfaciliteiten voor trucks en bestelbusjes, waarbij de inhoud van de trucks snel en efficiënt naar de bestelbusjes kan worden overgeladen. De volledige mezzanine van 2000 m² wordt omgebouwd tot kantoorruimte. Ook komt er een nieuwe hoofdentree. Op het hele dak van 40.000 m² worden zonnepanelen geplaatst. Om de bereikbaarheid van het complex te optimaliseren wordt er een nieuwe toegangsweg naar het distributiecentrum aangelegd door het Havenbedrijf van Amsterdam. Op het aangrenzende terrein van 12.000 m² zal een parkeergarage van meerdere verdiepingen worden gerealiseerd voor 500 personenauto’s. Het terrein naast de parkeergarage wordt een parkeerfaciliteit voor een 200 bestelbusjes, inclusief elektrische oplaadpunten. 

In deze transactie werd Delin geadviseerd door Industrial Real Estate Partners en Cushman & Wakefield. Voor het ontwerp ging Delin in zee met Wubben.Chan Architecten, en voor de realisatie met De Vries en Verburg. AH werd geadviseerd door XO Property Partners.