DHG verhuurt Smartlog in Amsterdam aan Logwise

DHG heeft met Logwise Amsterdam overeenstemming bereikt over de huur van de gehele ontwikkeling Smartlog Amsterdam van in totaal ruim 43.000 m².

Logwise tekent een huurcontract voor 15 jaar. Vanaf 1 mei 2020 zal Logwise 38.525 m² warehouse, 1376 m² kantoorruimte en 3524 m² mezzanine in gebruik gaan nemen.

Logwise Amsterdam is op dit moment nog gevestigd in verschillende units van het districenter Atlaspark dat DHG heeft ontwikkeld en in 2014 heeft verkocht aan Delin Capital Asset Management. Logwise heeft op het Atlaspark nog lopende huurverplichtingen, maar er is onvoldoende ruimte om te groeien.
DHG heeft een deel van de huurovereenkomst van Logwise met verhuurder Delin verlengd, om het mogelijk te maken die ruimte voor 5 jaar aan woonwinkel Flinders te onderverhuren. Die onderhuur aan Flinders creëert voor Logwise de mogelijkheid om te verhuizen naar het nieuwe Smartlog distributiecentrum aan de Conakryweg.

Smartlog Amsterdam is een ontwikkeling van DHG op 5,7 hectare grond aan de Conakryweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Specifiek voor Logwise zal een deel van het warehouse door DHG worden voorzien van geconditioneerde ruimtes conform GDP richtlijnen, waarmee het geschikt is voor de opslag van farmaceutische goederen. Smartlog staat voor smart en logistics en is een snel groeiend warehouseconcept van Nederland.

Laatste nieuws

Evenementen