Clarion Gramercy en Borghese Logistics ontwikkelen logistiek op risico in Utrecht

Op het bedrijventerrein Lage Weide is Borghese Logistics gestart met de bouw van een state of the art distributiecentrum in opdracht van Clarion Gramercy.

Het betreft de herontwikkeling van het voormalige PSA terrein aan de Mesonweg 6 in Utrecht, wat door Borghese Logistics eind 2016 op risico werd aangekocht om in te spelen op de schaarste aan logistieke ruimte in het midden van Nederland. Clarion Gramercy heeft de ontwikkeling begin 2019 gekocht van Borghese Logistics voor haar Gramercy Property Europe III fonds.

Het bedrijventerrein Lage Weide ligt aan de rand van Utrecht langs de A2 en is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden zich er met name industriële ondernemers en bouwbedrijven, momenteel ligt het accent meer op logistiek en distributie. Bedrijventerrein Lage Weide beschikt over een binnenhaven die toegankelijk is voor de grootste binnenschepen. Zodoende vindt er volop overslag plaats tussen water, spoor en wegen.

Het distributiecentrum omvat in totaal 15.000 m² warehouse, 1676 m² mezzanine en 500 m² kantoorruimte. Het distributiecentrum zal op 1 december 2019 worden opgeleverd, conform de modernste specificaties en met een Breaam-certificaat ‘Very Good’. Zo wordt voorzien in een ESFR-sprinklerinstallatie, hoge vloerbelasting en super vlakke vloer.

Clarion Gramercy heeft JLL exclusief aangesteld voor de verhuur van de ontwikkeling.