Catharinasteeg in Leiden wint NRW Jaarprijs 2018

De Catharinasteeg in Leiden van MRP Development & UBS Assetmanagement heeft de NRW Jaarprijs 2018 gewonnen.

De trotse winnaar heeft tijdens het drukbezochte NRW Jaarcongres in Theater Amsterdam de sculptuur in ontvangst genomen van juryvoorzitter René Vierkant.
De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad, met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca, is zeer geslaagd.
Juryvoorzitter René Vierkant: ‘Met dit project is zeker niet altijd de makkelijkste weg bewandeld en zichtbaar zijn het lef en doorzettingsvermogen om historisch Leiden met het moderne stadsleven te verbinden. Er is een hoogwaardig gebied ontstaan. Het lijkt alsof je er als bezoeker geheel vanzelf naartoe wordt getrokken en je blijft er vervolgens heerlijk dwalen en keert er graag weer terug! Dat is precies zoals een retailontwikkeling hoort te zijn.’
In de veranderende wereld vormt een integrale gebiedsontwikkeling als de Catharinasteeg een zeer geslaagd voorbeeld voor de sector. Een pronkstuk waarin een logisch rondje in de winkelrouting wordt gecreëerd en tegelijkertijd een verloederd stuk binnenstad tot nieuw leven is gewekt met prachtige winkels en bijzondere horeca.
Brigit Gerritse, directeur NRW: ‘Het project is nagelnieuw, maar het is alsof het er altijd al is geweest. Een zeer duurzaam en toekomstbestendig voorbeeld voor de sector en daarmee een terechte winnaar!’

De belangrijkste betrokken partijen van het herontwikkelingsproject Catharinasteeg zijn:
- Ontwikkelaar: MRP Development
- Eigenaar: UBS Asset Management
- Management/beheerder: CBRE
- Architect: Rijnboutt Architecten
- (Verhuur) makelaar: Engelvast

De andere vier genomineerde projecten waren:
- De Barones, Breda – ingediend door Kroonenberg Groep
- Hilvertshof, Hilversum – ingediend door Kroonenberg Groep
- Koningshoek, Maassluis – ingediend door Wereldhave
- Koedijkslanden, Meppel – ingediend door De Hoge Dennen Holding en Fame Planontwikkeling