Catella IM Benelux verkoopt kantoor met appartementen in Den Haag

Catella Investment Management Benelux (CIMB) en het in München gevestigde AIFM-platform Catella Real Estate AG (CREAG) hebben een 3.904 m² eersteklas kantoor met een residentiel deel in Den Haag verkocht aan een Ierse verzekeringsmaatschappij voor meer dan €15 mln.

Het pand werd in 2012 aangekocht voor het Sarasin Sustainable Properties - European Cities Fund, een institutioneel fonds dat gezamenlijk wordt beheerd door CREAG en Bank J. Safra Sarasin met een beheerd vermogen van meer dan € 600 mln.

Het volledig verhuurde multi-tenant gebouw met ingenieursbureau DGMR als hoofdhuurder is centraal gelegen aan de Casuariestraat 5-35 in Den Haag. Het kantootcomplex beschikt over 42 parkeerplaatsen en op de bovenste verdieping bevinden zich 10 woningen met een gemiddeld vloeroppervlak van 64 m².

Iris Gozé en Jeroen van Maaren, Asset Managers bij CIMB: ‘Met een jaarlijks rendement van meer dan 12% heeft dit gebouw uitzonderlijk goed gepresteerd en onze oorspronkelijke doelstelling overtroffen. Het kapitaal kan nu worden herbelegd in panden die meer in lijn zijn met de huidige beleggingsstrategie van het Fonds. Na een beheerperiode van 10 jaar profiteren we van de sterke rendementen die door het fonds zijn behaald en van de vraag van Europese beleggers naar goed verhuurde, hoogwaardige kantoorruimte met woningen.’