CBRE Global Investors verduurzaamt 280.000 m² met Breeam-NL In-Use

CBRE Global Investors heeft namens zijn investeerders in de CBRE Dutch High Street Club 280.000 m² winkeloppervlakte in één keer gecertificeerd door middel van de Breeam-NL In-Use portfolio-aanpak.

Dit betreft volgens CBRE de grootste portefeuille tot nu toe die in één keer is gecertificeerd. 

De gecertificeerde portefeuille wordt door CBRE Global Investors beheerd voor vier institutionele investeerders, waaronder het CBRE Dutch Retail Fund. De portefeuille bestaat uit panden in de grote steden, waaronder vijf gebouwen van de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Maastricht, en tien filialen van Hema op hoofdwinkelstraten. De portefeuille omvat een groot aantal monumentale panden, zoals het oudste pand in de portefeuille (Grote Staat 16 te Maastricht), dat dateert uit 1751. Begin 2018 zijn voor de gehele winkelportefeuille energielabels verkregen, met gemiddeld een A-label.

De portefeuille is op meerdere duurzaamheidsaspecten beoordeeld en heeft een gemiddelde score ‘Good’ gekregen. De Breeam in Use-certificaten zullen worden gebruikt als startpunt van de verdere verduurzaming.

W4Y Adviseurs heeft de hele portefeuille als Breeam In Use Expert beoordeeld met inbreng van propertymanagers CBRE en Cushman & Wakefield. DuurzaamheidsCertificering heeft als assessor de audit uitgevoerd.