Buitenplaats Doornburgh in Maarssen opent deuren voor publiek

MeyerBergman Erfgoed Groep, sinds 2016 eigenaar en tevens eigenaar van Paleis Soestdijk, gaat van Doornburgh een centrum maken waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten.

Vanaf zondag 23 september opent Buitenplaats Doornburgh haar deuren voor het publiek. Dit is het startsein van een nieuw hoofdstuk voor deze zeventiende-eeuwse buitenplaats aan de Vecht. Doel is volgens de MeyerBergman Erfgoed Groep om een podium te creëren waar professionals, talent, leiders en publiek de gelegenheid krijgen om schoonheid, nieuwe inzichten en maatschappelijke verdieping te onderzoeken, te presenteren en te ervaren.

Met de openstelling is onder andere de expositie Cathedral van de Russisch-Nederlandse kunstenares Masha Trebukova te zien. Ook is in de voormalige priorij een expositie te zien over de geschiedenis van Doornburgh, gemaakt door de studenten van de Reinwardt Academie. De herontwikkeling en herbestemming van Doornburgh zal meerdere jaren in beslag nemen.

Restaurant De Zusters 
Medio oktober opent in het voormalige klooster De Zusters. Een bijzonder restaurant vernoemd naar de voormalige bewoners van deze plek. Van donderdag tot en met zondag zijn bezoekers welkom voor een diner. Twee topchefs met Utrechtse roots koken een wisselend menu met lokale producten, volgens het table d’hôtes-principe.