Being ontwikkelt houten kantoorgebouw voor DPG Media

Ontwikkelaar Being realiseert het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam-Overamstel.

Het mediabedrijf, onder meer bekend van de Volkskrant, AD, Libelle, NU.nl en Qmusic, verhuist naar één van de grootste hybride houten kantoorgebouwen van de wereld. Door het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media in Nederland grotendeels te vervaardigen van hout is sterk ingezet op de relatie tussen natuur en technologie.

Het gebouw beslaat een totale oppervlakte van circa 46.000 m². Het ontwerp komt van de hand van Team V Architectuur, in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture/ Urbanism. De ambitie is om een BREEAM Outstanding certificaat te behalen, de hoogste duurzaamheidskwalificatie van de Dutch Green Building Council.

In de nieuwe huisvesting komen verscheidene merken en diensten van DPG Media samen onder één dak. Naast kantoorruimtes, redactievloeren en studio’s omvat het gebouw testlabs, vergaderzalen, sportfaciliteiten, restaurants en een eventlocatie aan het water. Open ruimtes, vides, en terrassen bevorderen de ruimtelijke beleving en het contact tussen gebruikers. Door groenvoorzieningen in, op én rondom het gebouw ontstaat overal een gezonde en inspirerende werkomgeving en wordt verbinding gezocht met de natuur.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een bijzondere locatie naast de huidige drukkerij van het mediabedrijf aan de Joan Muyskenweg in Amstel Business Park Zuid. De zichtlocatie langs de A10 markeert een belangrijke stadsentree voor Amsterdam. In lijn met de visie Werkstad Overamstel is het gebied momenteel in versnelde ontwikkeling, om het bedrijventerrein te transformeren naar een meer gemengd stedelijk gebied.