Ad Hoc gaat leegstandbeheer doen voor gemeente Utrecht

Uit een selectie van vele inschrijvingen is Ad hoc Beheer gekozen tot de leegstandbeheerder voor de Gemeente Utrecht.

Wethouder Victor Everhardt en Directeur Ad Hoc Claudia Duinisveld tekenen woensdag de raamovereenkomst voor minimaal twee jaar. Dit officiële, feestelijke tekenmoment vond plaats bij Fort Lunet I. Sinds 1 mei is deze bunker een broedplaats voor creatieve partijen in de muziek, film en animatie. 
Het doel van de aanbesteding was om tijdelijke leegstand van gemeentelijk vastgoed veilig te stellen en zo goed mogelijk maatschappelijk te benutten. Ad Hoc is voor minimaal twee jaar de leegstandbeheerder voor de Gemeente Utrecht. Verschillende initiatieven worden geplaatst om de juiste dynamiek en het hoogst mogelijke maatschappelijke rendement te bereiken op elke locatie.

Op het selectie criterium “zoveel mogelijk huisvestingsmogelijkheden creëren voor sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven” scoorde Ad Hoc het hoogst. De afgelopen jaren heeft zij aansprekende projecten gerealiseerd met een maatschappelijke impact op de stad of de wijk. Te denken valt aan het project van de scholen van de Winterboeidreef, Grote Trekdreef en de voormalige peeskamertjes aan Hardebollenstraat. Hierbij speelde kunst en cultuur de hoofdrol, waarbij een tiental initiatieven een plek hebben gekregen.
Ad Hoc zet locaties efficiënt en effectief in om bij te dragen aan een maatschappelijk doel voor de stad. Daarbij staat voorop dat mensen een plek krijgen om hun talenten verder te ontplooien door locaties optimaal toegankelijk te maken voor de civil society, waarin de inzet van burgers voor de samenleving centraal staat.