AEW koopt woningontwikkeling Amsterdam

Investeringsmanager AEW heeft voor een nieuwe klant een duurzame woningontwikkeling verworven in het stadsontwikkelingsproject Oostenburg in Amsterdam.

De verkoper is ontwikkelaar Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO), een samenwerking tussen Vorm en Steenwell.

De Amsterdam, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd wordt, bevat 32 koopappartementen verspreid over vier verdiepingen en omvat in totaal 2100 m². Het complex bestaat uit gedeeltelijk gemeubileerde appartementen, en beschikt over zonnepanelen op het dak en een duurzaam klimaatsysteem. De een-, twee- en driekamerappartementen krijgen balkons en terrassen en 12 unieke overdekte privé bootgarages.

De ontwikkeling staat op Oostenburg, een voormalig industriegebied op loopafstand van het stadscentrum. De nieuwe autoluwe wijk omvat 2000 woningen, hotels, restaurants en kantoorgebouwen, en nieuwe infrastructuur om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren.

AEW werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Yester & Morrow, BNP en CityState. De transactie werd ondersteund door Hansainvest Hanseatieve Investment, die het Duitse fonds beheert.