WDP en VDR Bouwgroep realiseren DC voor Mediq

Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen, is gestart met de bouw van een distributiecentrum in Bleiswijk.

Het gebouw krijgt een oppervlakte van 20.000 m² en zal het complete Mediq-assortiment van ruim 20.000 artikelen huisvesten. Het distributiecentrum, ontworpen door DENC, is ontwikkeld door WDP en VDR Bouwgroep, die ook verantwoordelijk is voor de realisatie.

De Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland verhuizen begin 2018 gefaseerd naar de nieuwe locatie. Zo wordt straks vanuit één omnichannel magazijn de distributie naar alle indirecte en directe klanten in de Benelux verzorgd. 

Doorslaggevend bij de keuze van de nieuwe locatie op het Prisma Bedrijvenpark waren de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door WDP en VDR Bouwgroep. Technologiebedrijf KNAPP verzorgt de mechanisatie met een zonepicking-systeem en shuttle-werkstations. Het magazijn wordt deels ingericht met palletstellingen voor orderpicking. 

Het pand wordt conform de Breeam-duurzaamheidseisen gebouwd. Naast de magazijnen is 1500 m² gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Verder is een mezzaninevloer van 4000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals onderhoud en kalibratie van medische apparatuur, en het op basis van klantwensen ompakken van artikelen.

Het distributiecentrum in Bleiswijk wordt in het vierde kwartaal van 2017 opgeleverd.

Laatste nieuws

Evenementen