Xior Student Housing koopt campus in Leiden

Xior Student Housing heeft Campus Verbeekstraat aangekocht in Leiden. De investeringswaarde is ca. € 12,7 mln, bij een verwacht aanvangsrendement van ca. 6,3%. 

 De studentencampus, met 134 zelfstandige units, bevindt zich vlakbij het Leiden Bio Science Park. Verkoper is Reggestaete Maarssen onderdeel van de Reggeborgh Groep.

Campus Verbeekstraat heeft 134 zelfstandige gemeubileerde en gestoffeerde units gelegen aan de Verbeekstraat en de Plesmanlaan te Leiden. De campus beschikt over twee gemeenschappelijke dakterrassen, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, was- en droogfaciliteiten en twee afsluitbare fietsenstallingen. Daarnaast zijn er 107 parkeervoorzieningen en 42 externe bergingen. Het complex, dat volledig is verhuurd, is in 2016 gerenoveerd en omgevormd voor studentenvoorzieningen.

Het gebouw is gelegen tegenover Leiden Bio Science Park waarin onder andere de Universiteit en de Hogeschool Leiden zijn gevestigd. 

CBRE adviseerde Reggestaete Maarssen bij deze transactie. De verkoper werd op juridisch gebied bijgestaan door Lexence. Van Doorne trad op als juridisch adviseur van de koper.