Woonzorgeenheden en woningen aan Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht

De directie van ontwikkelaar De Stenen en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep hebben de koop- en bouwteamovereenkomst voor de herontwikkeling van een zorgboerderij aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht.

Op deze locatie, die vanaf nu verdergaat onder de projectnaam Land van ’t Hof, komt een zorgboerderij terug, met maximaal 24 woonzorgeenheden. Daarnaast worden er 37 (koop)eengezinswoningen gebouwd.

Land van ’t Hoff is een her- en nieuwbouwontwikkeling aan de Lindtsebenedendijk 151 in Zwijndrecht, op het terrein van de voormalige Twirlvereniging en boksschool. De oude boerderij wordt gesloopt en herontwikkeld.

De huidige boerderij is een historische boerderij met een beeldbepalend karakter. Dit karakter wordt teruggebracht in de nieuwe zorgboerderij. Ook in de eengezinswoningen is de boerderijstijl terug te zien. Bij de sloop van de boerderij wordt gekeken of er vrijgekomen materialen zijn welke mogelijk hergebruikt kunnen worden voor de nieuwbouw.
De ontwikkeling van dit nieuwbouwplan is in handen van De Stenen en ABB Bouwgroep. De Stenen ontwikkelt de zorgboerderij en ABB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eengezinswoningen. Beide partijen, met hun eigen architect, werken nauw met elkaar samen zodat er een mooie samenhang ontstaat in dit plan. 
De vaststelling van het bestemmingsplan vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal 2022. Vervolgens wordt de omgevingsvergunning uitgewerkt. De zorgboerederij wordt geëxploiteerd aan De Zorghaven Groep en de eengezinswoningen worden naar verwachting tweede helft van 2022 in de verkoop gebracht.